Wehkamp besteedt data management uit aan AnylinQ

Wehkamp – hét online warenhuis van Nederland – heeft haar data management activiteiten uitbesteed aan Data Management specialist AnylinQ uit Den Bosch. AnylinQ heeft voor Wehkamp één geïntegreerd data management systeem ontworpen dat alle bedrijfsdata van Wehkamp veiligstelt op meerdere locaties. Voordelen voor Wehkamp zijn een goede bescherming bij calamiteiten en snelle hersteltijden in geval van uitval van IT systemen. Tevens is sprake van een stabiele operatie zonder impact op de productie omgeving en een lagere Total Cost of Ownership.

De door AnylinQ ontworpen omgeving is gebaseerd op CommVault software en Huawei hardware. De centrale data management infrastructuur bestaat uit 8 Huawei high-performance servers die data verplaatsen en data management processen zoals deduplicatie afwikkelen. Op branche locaties van Wehkamp zijn data management appliances ingezet, die samenwerken met de centrale oplossing. Voor maximale applicatie performance en systeem efficiency zijn alle servers en appliances uitgerust met best-in-class enterprise PCIe flash storage applicatie acceleratie componenten. Data wordt opgeslagen op 2 Huawei OceanStor SAN high-capacity data opslag systemen in verschillende data centers van Wehkamp. Tussen deze opslagsystemen wordt data gerepliceerd, zodat in geval van een calamiteit data altijd op een tweede fysieke locatie beschikbaar is. Data management vindt plaats met CommVault Simpana enterprise data management software. De software staat al 4 jaar op rij in Gartner’s Magic Quadrant op de toppositie en zorgt in combinatie met de robuuste hardware van Huawei voor een uiterst geavanceerde en stabiele data management omgeving.

Na design en implementatie van de omgeving is AnylinQ in samenwerking met Wehkamp een intensief data migratie project gestart. Gedurende een periode van een aantal maanden zijn verschillende legacy systemen uitgefaseerd. Alle bedrijfsdata overgegaan naar de nieuwe omgeving. Deze omgeving integreert volledig met het applicatielandschap van Wehkamp, dat voor een groot deel is gebaseerd op Oracle. De overeenkomst tussen Wehkamp en AnylinQ bevat een remote beheer contract voor 3 jaar. AnylinQ data management experts zorgen voor dagelijks remote management van de omgeving, vanuit het hoofdkantoor van AnylinQ in Den Bosch.