AnylinQ wint aanbesteding gemeente Schijndel

AnylinQ heeft een aanbesteding voor de vervanging van de data opslagomgeving van de hoofd- en uitwijklocatie van de Gemeente Schijndel gewonnen. Data Management specialist AnylinQ uit Den Bosch kwam als winnaar uit de bus, nadat 6 partijen op uitnodiging hadden ingeschreven. Een belangrijk gunningscriterium voor de Gemeente Schijndel was hoge beschikbaarheid van data. Ook gemeentediensten zijn en komen beschikbaar via het Internet en buiten de openingstijden van het gemeentehuis. Overige criteria waren betere prestaties, een effectieve en zo laag mogelijke beheerinspanning en uiteraard een voordelige prijs. Data management bij de Gemeente Schijndel is nu goed op orde. Data is snel beschikbaar, altijd beschikbaar en men is uitstekend beschermd tegen dataverlies bij calamiteiten.

AnylinQ plaatste twee Huawei OceanStor v3 SAN systemen. Het primaire systeem is geplaatst in het gemeentehuis en het uitwijksysteem in de uitwijklocatie.. Voor hoge beschikbaarheid van data heeft AnylinQ asynchrone replicatie ingericht tussen beide locaties. Bij uitval in het gemeentehuis, wordt automatisch ingesprongen door de uitwijkomgeving. Zelfs tijdens de overgang naar de nieuwe omgeving heeft geen onderbreking van de dienstverlening aan de burgers plaatsgevonden. AnylinQ heeft zonder onderbreking van de bedrijfsvoering alle data van de systemen en applicaties waarmee de gemeenteambtenaren en burgers werken, gemigreerd naar de nieuwe omgeving. Ook heeft AnylinQ een redesign van de backup omgeving uitgevoerd. Met CommVault data management software en een Huawei data management appliance wordt data volgens de huidige norm veilig gesteld. Daarbij worden wettelijke bewaartermijnen in acht genomen.

Met de keuze voor AnylinQ stapte de Gemeente Schijndel af van Dell. Camiel Bissels beleidsmedewerker ICT geeft aan ‘de uitkomst van de aanbesteding betekende een overstap naar het voor ons onbekende Huawei . Nadat de omgeving in gebruik was genomen, waren erg blij dat de hoge verwachtingen uit de aanbieding bevestigd werden door de uitstekende prestaties. En dat voor een investering die ik goed kan uitleggen aan de burgers van Schijndel. Bovendien was de samenwerking met AnylinQ bijzonder prettig, waardoor de migratie feilloos verliep.’ Mike Grandia, systeembeheerder, vult aan ‘de Huawei systemen zijn zeer gebruiksvriendelijk. Er is goed nagedacht over de beheerdersinterface. Na een paar uur kon ik er al goed mee overweg en ik werk dagelijks met plezier aan de omgeving.’