Communicatiewarenhuis Bek kiest voor AnylinQ

Het Brabantse Bek is een communicatiewarenhuis met een breed scala aan diensten, ondergebracht in vier pijlers: database marketing, strategie, creatie en realisatie. Dit doen zij voor mooie klanten zoals Mars, Emté en Sligro. Het dienstenpakket van Bek bestaat onder andere uit conceptontwikkeling, design, DTP, fotografie, websites, drukwerk, mailings, e-Fulfilment, warehousing en social media campagnes. Bij Bek werken zo’n 150 conceptontwikkelaars, marketingspecialisten, PR-deskundigen, SEO specialisten, art directors, copywriters, vormgevers en DTP’ers in vele creatieve disciplines. Velen werken op Apple Mac omgevingen met grote grafische bestanden. Snelle toegankelijkheid van deze data bestanden is voor deze professionals van groot belang om goed te kunnen werken. Bek hecht dan ook grote waarde aan een optimaal high performance storage systeem.

AnylinQ bood een Huawei OceanStor 5500 high performance storage systeem aan in concurrentie met traditionele storage vendoren zoals Netapp, EMC en HP. Het Huawei SAN bleek over substantieel hogere specificaties te beschikken dan de systemen van concurrenten. Omdat medewerkers van Bek veel zoeken door bestanden, levert AnylinQ bovendien speciale tooling die zoekopdrachten op het nieuwe storage systeem extreem versnelt. Door de bestandsstructuur op een slimme manier tecachen vanuit de storage, worden veel sneller resultaten gevonden.

De medewerkers van Bek zijn zeer tevreden met de nieuwe storage omgeving. Marcel Raijmakers, ICT Coördinator legt uit ‘het oude systeem was zo traag dat mensen veel tegen zandlopers zaten te kijken. Sommigen hadden zelfs eigen harddisks aan de werkstations gekoppeld zodat ze toch goed konden werken. Nu staat alle data weer centraal. Data is supersnel toegankelijk en bestanden zijn beschikbaar voor iedereen. Onze medewerkers kunnen weer snel werken en ontwikkelen. Bij Bek geen zandlopers meer!’ Rob van den Heuvel, Manager Inkoop en Technische zaken vult aan ‘vanuit mijn functie heb ik de sterke financiële positie van AnylinQ meegewogen. En ik geef toe, AnylinQ is net als Bek een Brabants bedrijf, we hadden direct een klik. Dat betekent ook, dat als er echt nood aan de man is, ze in 20 minuten hier zijn. Ook dat geeft een goed gevoel.’