Ziekenhuis Tjongerschans kiest voor AnylinQ

Ziekenhuis De Tjongerschans is gevestigd in Heerenveen, telt 1200 medewerkers en ruim 300 bedden. Patiënten kunnen rekenen op de best mogelijke behandeling en verzorging. Voor doctoren en verplegend personeel is hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van medische data van groot belang om goede zorg te kunnen verlenen. Voor de komende migratie van het oude Ziekenhuis Informatie Systeem / Elektronisch Patiënten Dossier (EZIS) van Chipsoft naar het nieuwe HIX is de afdeling ICT van ziekenhuis Tjongerschans opzoek gegaan naar een nieuwe hardware infrastructuur. Een infrastructuur die gemoderniseerd wordt naar de nieuwste standaarden en waarbij beschikbaarheid en performance een essentiële rol spelen. Dit behelst zowel de server infrastructuur voor het hosten van de HIX database infrastructuur als wel voor de werkplek infrastructuur. Samen met Anylinq heeft Tjongerschans gekozen voor een oplossing gebaseerd op Huawei hardware. Daarnaast is ook een vernieuwde data management omgeving in gebruik genomen waarbij alle back-up data op 2 locaties veilig gesteld wordt en volgens wettelijke bewaartermijnen opgeslagen.

Bij de invoering van een nieuw electronisch patiënt informatie systeem (EPD) ontstond de noodzaak om een deel van de bestaande server- en storage-omgeving te vervangen. Het Tjongerschans Ziekenhuis heeft hierbij gekozen voor een Microsoft SQL Always On cluster gebaseerd op een tweetal Huawei high performance servers en een zeer snel Flash opslagsysteem. Met deze oplossing is de verwachting aan de performance verwachting te kunnen voldoen van de zorgprofessionals. Tjongerschans koos ook voor deze oplossing omdat geen gebruik is gemaakt van complexe storage- of server gebaseerde clustertechnologie. Hierdoor is sprake van relatief lage kosten en bovendien een lage beheerlast. Ook de voormalige Citrix-omgeving van het Tjongerschans Ziekenhuis liep tegen de grenzen van de capaciteit aan. De nieuwe oplossing bestaat uit een tiental nieuwe Huawei high performance servers geleverd voor de nieuwe Citrix XenApp-omgeving. Hierop werken probleemloos meer dan 1.000 gelijktijdige gebruikers. Beide omgevingen zijn verdeeld over een tweetal datacenters in een active/active-opstelling om zo een optimale beschikbaarheid van data te waarborgen.

Op basis van de eisen en wensen van het Tjongerschans Ziekenhuis heeft AnylinQ ook een nieuwe data management omgeving ontworpen. AnylinQ plaatste twee data management appliances en stelt data veilig met CommVault Simpana enterprise data management software. Backup-data wordt gerepliceerd naar een tweede data center. Als platform is gebruik gemaakt van twee data management Appliance’s in combinatie met een tweetal Huawei data opslagsystemen. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om snel backups te maken en restores uit te voeren maar is het ook mogelijk om zeer lange retentietijden te realiseren.