AnylinQ data management partner van ZLM verzekeringen

ZLM verzekeringen is een regionale verzekeraar voor Noord Brabant en Zeeland, gevestigd in Goes. ZLM biedt een breed scala aan verzekeringen voor met name de particuliere markt. Het bedrijf is 5 keer op rij uitgeroepen tot de beste verzekeraar van Nederland en sleepte eerder een prijs in de wacht voor beste werkgever in de financiële sector.

AnylinQ en ZLM werken al jaren samen op het gebied van IT infrastructuur en data management. Eerder werd IT infrastructuur geïmplementeerd op basis van Netapp technologie in combinatie met CommVault voor data management. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst is de omgeving door AnylinQ vernieuwd. Daarbij is gekozen voor een vernieuwing van de centrale oplossing in het bestaande data center en het plaatsen van een uitwijkomgeving in een tweede data center. Met de realisatie van deze redundante oplossing verspreid over 2 fysieke locaties zijn risico’s rondom het niet beschikbaar zijn van bedrijfsapplicaties en dataverlies verkleind. Medewerkers van ZLM zijn hierdoor verzekerd van optimale beschikbaarheid van hun digitale werkomgeving.

AnylinQ plaatste een nieuw storage platform op basis van Netapp in combinatie met Clustered Data ONTAP. Deze nieuwe technologie verhoogt de beschikbaarheid van data en maakt eenvoudige datamigraties mogelijk. Productiesystemen zijn operationeel in de centrale omgeving en testomgevingen in de uitwijkomgeving. In geval van een calamiteit neemt de uitwijkomgeving de productie over, waardoor alle data en systemen snel weer beschikbaar zijn. AnylinQ heeft het nieuwe storage platform uitgebreid met een nieuwe data management omgeving gebaseerd op Huawei hardware en CommVault software. Met CommVault data management software wordt alle bedrijfsdata veilig gesteld op twee Huawei data management appliances. De data wordt opgeslagen met in acht name van wettelijke bewaartermijnen voor de financiële sector.

De beheerlast voor de ZLM beheerders is verlaagd door de volledige integratie van CommVault met Netapp. CommVault stuurt de NetApp snapshots en replicatie processen aan. Ook zijn kosten verlaagd, onder andere door gebruik te maken van deduplicatie technieken waardoor substantieel minder diskruimte nodig is.