Nutreco & AnylinQ implementeren global data management in 30+ landen

Nutreco is een wereldwijde marktleider in diervoeding en visvoer met het hoofdkantoor in Boxmeer. Nutreco’s geavanceerde voedingsproducten vormen de basis van het voedsel voor miljoenen consumenten in de wereld. Nutreco heeft ongeveer 11.000 mensen in dienst en is actief in meer dan 100 locaties in 30 landen. De IT afdeling van Nutreco bestaat uit een corporate IT organisatie die verantwoordelijk is voor wereldwijde standaardisatie projecten en strategisch IT beleid. Anderhalf jaar geleden is Nutreco in samenwerking met AnylinQ en IT outsourcing partner Unysis het project ‘Nutreco Global Backup & Recovery’ gestart. Doel van het project is het veilig stellen van alle wereldwijde bedrijfsdata van Nutreco met 1 centrale geïntegreerde data management oplossing. Nutreco selecteerde AnylinQ als partner voor design, implementatieondersteuning en derde lijnsupport voor deze meerjarige operatie.

De samenwerking begon eind 2013 met het door AnylinQ ontwikkelen van een global data management design, dat met name bedoeld is om een “standardized, effortless and innovative solution” te implementeren en de tapehandling op de branch offices te elimineren. Dit alles wordt met CommVault Enterprise data management software gerealiseerd. Het design is in samenwerking met Nutreco uitvoerig getest in een POC omgeving. De centrale oplossing is vervolgens geïmplementeerd in het datacentrum waarna de remote locaties op dagelijkse basis de zogenaamde delta copies versturen zodat de off-site backup gegarandeerd is. Na de realisatie van de centrale oplossing is een wereldwijd roll-out project gestart, waarbij landen hun bestaande backup oplossing uitfaseren en migreren naar de centrale omgeving. Dit jaar zijn 80 van de meer dan 100 locaties gemigreerd en het project wordt in 2016 afgerond. De wereldwijd geimplementeerde oplossing zorgt voor optimale borging van de bedrijfscontinuïteit van Nutreco op alle bedrijfs locaties. In geval van calamiteiten of dataverlies kan men snel data terughalen en IT omgevingen herstellen.