AnylinQ scoort Amsterdam ArenA!

De Amsterdam ArenA is het grootste stadion van Nederland met 53.000 zitplaatsen. Het stadion is de thuishaven van Ajax, maar er worden naast voetbalwedstrijden ook vele concerten en evenementen georganiseerd. In de ArenA treden wereldbands op zoals U2 en wordt ieder jaar het populaire dancefeest Sensation gehouden, waar maarliefst 40.000 danceliefhebbers uit 71 landen op afkomen. De Amsterdam ArenA maakt gebruik van vele IT systemen die grote hoeveelheden data creëren en verwerken. Denk daarbij aan beveiligings-, ticket- en controlesystemen, maar ook aan de werkplekomgeving voor ArenA medewerkers. Data dient continu beschikbaar te zijn om de bezoekers van de Amsterdam ArenA van goede service en informatie te voorzien.

De Amsterdam ArenA gunde een opdracht aan AnylinQ voor het plaatsen van een nieuwe storage omgeving. Met de oplossing van AnylinQ is de Amsterdam Arena verzekerd van continue beschikbaarheid van bedrijfskritische data. Voor hoge beschikbaarheid van data adviseerde AnylinQ af te stappen van 1 centrale storage omgeving. De AnylinQ oplossing bestaat uit een redundante storage opstelling die verdeeld is over twee data centers. De Amsterdam ArenA stapt hiermee af van het platform Dell Equallogic en wordt voorzien van twee Huawei high-end storage systemen, die tussen de twee data centra repliceren. Daardoor is op ieder moment exact dezelfde set data op twee fysieke lokaties beschikbaar. De omgevingen nemen elkaars werk automatisch over in geval van calamiteiten, waardoor de bedrijfsvoering niet wordt verstoord. De Amsterdam ArenA koos voor de aangeboden Huawei oplossing vanwege de eenvoud, schaalbaarheid en flexibiliteit. De keuze viel op AnylinQ vanwege het goede advies en het goede gevoel dat een data management expert meedenkt, die tevens als aanspreekpunt dient voor de toekomst.