FD Mediagroep kiest voor all-flash storage platform van AnylinQ

FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. Grote pijlers zijn de twee krachtige, journalistieke nieuwsmerken BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad. De redacties weten dagelijks met topjournalistiek en ‘need to know’ content een krachtige groep van professionals, zakelijke beslissers en welstandigen aan zich te binden. FD Mediagroep is sterk aan het innoveren en was opzoek naar een IT partner die een modern, snel en hoog beschikbaar storage platform kan leveren, dat deze innovatie ondersteunt. Met het nieuwe platform is het mogelijk “ The Next Step” te maken in de digitalisatie van de diensten van FD mediagroep, door de BI kant van de organisatie de benodigde snelheid en performance te bieden om snel te kunnen inspringen op de dynamische markt.

AnylinQ heeft voor de FD mediagroep een high performance all flash storage platform ontworpen. Dit platform is gebaseerd op Huawei OceanStor V3 storage-systemen en Zerto hypervisor replicatie software. Met deze oplossing wordt de bedrijf kritische data van de redacteuren en radiomedewerkers op 2 locaties in sync gehouden. Dat zorgt voor goede bescherming van de bedrijfscontinuïteit in geval van calamiteiten omdat de ene locatie het werk van de ander kan overnemen. Zo is men verzekerd van 24/7 toegang tot de data die nodig is om de nieuwsdienstverlening te realiseren. Data wordt opgeslagen op SSD disks die zeer hoge prestaties leveren. Dit zorgt voor snelle toegang tot data, waardoor een prettige gebruikerservaring ontstaat voor medewerkers van de FD Mediagroep. Zij zullen merken dat applicaties snel reageren en mediabestanden en documenten vliegensvlug openen.

AnylinQ draagt zorg voor het ontwerp en de levering en implementatie van de omgeving. De komende 5 jaar zal AnylinQ ondersteuning en support verlenen aan de beheerders van de FD mediagroep.