AnylinQ wint storage aanbesteding ’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en telt ca. 150.000 inwoners. De stad is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint Janskathedraal. Het middeleeuwse stadscentrum van ’s-Hertogenbosch is een van het oudste en meest complete van Nederland. Vanuit het in het centrum gelegen stadskantoor verleent de gemeente diensten aan haar burgers. De IT infrastructuur is daarbij van groot belang voor de kwaliteit van de dienstverlening. Om goed voorbereid te zijn op de verdere digitalisering van de dienstverlening schreef de gemeente ’s-Hertogenbosch een aanbesteding uit voor een moderne nieuwe data opslag oplossing. De aanbesteding is gewonnen door AnylinQ, data management expert …uit ’s-Hertogenbosch!

De door AnylinQ aangeboden oplossing is gebaseerd op Huawei OceanStor V3 storage-systemen. Dit zijn nieuwe generatie all-in-one storage systemen die uitblinken in hoge prestaties, hoge betrouwbaarheid en zuinig energieverbruik. De storage systemen worden geplaatst in meerdere datacenters. Er wordt gebruik gemaakt van innovatieve virtualisatie- en replicatietechnieken die zorgen voor een hoog beschikbare totaaloplossing. De data is daarmee steeds beschikbaar op meerdere locaties die het werk van elkaar kunnen overnemen. Hierdoor is de data van de gemeente ’s-Hertogenbosch 24/7 beschikbaar, ook in geval van calamiteiten. Bovendien zorgen de hoge prestaties van de omgeving voor snelle toegang tot data. Dat leidt tot een prettige werkervaring voor de medewerkers van de gemeente. Zij ervaren namelijk snel reagerende applicaties en bestanden. AnylinQ draagt zorg voor levering en implementatie van de omgeving. Bovendien zal AnylinQ gedurende de looptijd van de overeenkomst ondersteuning en support verlenen op de omgeving.

De overeenkomst tussen AnylinQ en de gemeente ’s-Hertogenbosch kent een looptijd van 4 jaar met de optie om te verlengen.