NOS en AnylinQ tekenen contract voor data protectie

De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Het doel van de NOS is om de Nederlandse burger zo goed mogelijk te informeren over nieuws, sport en gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang. Dat doet NOS via radio, televisie, internet, apps, teletekst en sociale media. Het vertrouwen wilt NOS iedere dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. De medewerkers van de NOS worden in hun werkzaamheden ondersteund door vele IT systemen. Naast kantoorautomatisering worden ook vele mediatoepassingen ingezet. De NOS genereert en verwerkt digitale informatie en beschikbaarheid van deze data is dan ook van groot belang voor de bedrijfsvoering. De NOS heeft een 3-jarig contract getekend met AnylinQ voor dataprotectie. Met Data Management Partner AnylinQ is de beschikbaarheid van NOS bedrijfsdata optimaal geregeld.

AnylinQ levert de NOS een data protectie oplossing die de bedrijfsdata op meerdere locaties veiligstelt. Daarvoor wordt CommVault Enterprise Data Management softwareingezet, die de data vervolgens ook volgens wettelijke bewaartermijnen opslaat. In geval van calamiteiten kan men snel bestanden terugzetten en systemen herstellen. Met deze oplossing haalt NOS de hoogste kwaliteit van data protectie in huis: CommVault staat al 5 jaar op rij op de top positie in het Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup- en Recovery oplossingen. AnylinQ is in 2015 voor twee kwartalen op rij uitgeroepen tot ’s-Werelds beste CommVault support partner. De looptijd van het contract is 3 jaar. Gedurende de zal AnylinQ de NOS technisch ondersteunen en support verlenen op de omgeving.