AnylinQ moderniseert data opslag infrastructuur van Bolletje

Bolletje is een Hollands bakkersbedrijf met een warm hart en bakt lekkere producten voor iedereen en voor elk moment van de dag. Bolletje doet dat met ruim 400 medewerkers, verdeeld over de bakkerijen in Almelo en Heerde. Bolletje bestaat al meer dan 140 jaar en opereert al zo’n zestig jaar als sterk zelfstandig A-merk. Eind 2015 stuurde de IT afdeling van bolletje een aanvraag voor een modernisering en vernieuwing van de data storage omgeving uit naar meerdere partijen. Bolletje gunde het contract uiteindelijk aan AnylinQ, de data management expert uit ’s-Hertogenbosch.

Bolletje stelt hoge eisen aan de beschikbaarheid en prestaties van de nieuwe storage omgeving. Dit onder meer vanwege nieuwe ERP software die in 2016 wordt geïmplementeerd; software die hoge eisen stelt aan de onderliggende IT infrastructuur. AnylinQ heeft voor Bolletje een storage oplossing ontworpen op basis van all-flash technologie. Zowel op de hoofdlocatie als op de uitwijklocatie worden hierbij Huawei OceanStor storagesystemen geplaatst. Replicatie tussen de systemen wordt ingericht met Zerto hypervisor replicatie software. Indien VMs op de hoofdlocatie uitvallen, zorgt Zerto dat de productie met een RPO van seconden wordt gecontinueerd, door deze VMs op de uitwijklocatie snel en geautomatiseerd live te brengen. Bovendien maken Zerto virtual protection groups het consistent terugplaatsen van een applicatie die uit meerdere VMs bestaat mogelijk. Is er in de toekomst een calamiteit met het ERP systeem, dan kan de applicatie in een handomdraai worden hersteld naar het meest recente point in time waar de verstoring niet aanwezig was.

De nieuwe AnylinQ data management omgeving biedt Bolletje verschillende voordelen. Allereerst de hoge prestaties van de Huawei systemen en de realisatie van hoge beschikbaarheid met Zerto. Maar ook waardevol voor Bolletje is de schaalbaarheid van de oplossing. De omgeving kan uitgebreid worden tot maar liefst 750 disken per systeem: meer dan voldoende om verwachte toekomstige datagroei op te vangen. Bovendien zijn uitbreidingen van Huawei systemen financieel aantrekkelijk omdat bij uitbreidingen geen aanschaf van extra software licenties nodig is. Met de nieuwe AnylinQ omgeving is de IT business continuïteit van Bolletje optimaal geregeld. AnylinQ levert 5 jaar consultancy, support en ondersteuning op de omgeving.