Roba Metals kiest AnylinQ als Data Management partner

Roba Metals B.V. is een onafhankelijk familiebedrijf met een lange historie. Het bedrijf produceert en handelt in staal, RVS, aluminium, non-ferro halffabricaten en metaalafval. De Roba groep is een internationaal opererende organisatie met handels- en productiebedrijven in Nederland, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor in IJsselstein biedt ruimte aan de staf afdelingen en telt 4 divisies: Recycling, Installatie en bouwproducten, Staal, Aluminium en Roestvaststaal.

De IT voorzieningen van Roba Metals dienen hoog beschikbaar te zijn om de bedrijfsvoering in goede banen te leiden. Daarbij dient uitval van IT systemen te allen tijde te worden voorkomen. Dit vanwege de directe impact op bedrijf kritische productie- en logistieke processen. Roba metals en AnylinQ bouwden een oplossing waarmee de bedrijf continuïteit optimaal is geregeld. Het ontwerp van AnylinQ is gebaseerd op CommVault Enterprise data management software voor backup & recovery. Ook implementeerde AnylinQ Zerto enterprise business continuity en disaster recovery software.

Erik de Jong – IT manager van Roba Metals – legt uit welke voordelen de oplossing heeft voor Roba Metals: ‘Als handelsonderneming is snelheid, flexibiliteit, performance en hoge beschikbaarheid van data en systemen cruciaal. Als ICT afdeling is de data onze belangrijkste asset. Daar waar datagroei de performance of hersteltijden negatief beïnvloed hebben we archivering ingesteld. Voor onze bedrijf kritische systemen is naast de back-up óók een Disaster Recovery Site ingericht. Onze supporters zijn onze gebruikers en ook als ICT afdeling zijn we zo goed als onze laatste wedstrijd…’. Erik werkt prettig samen met de data management consultants en support engineers van AnylinQ: ‘Bij vragen over architectuur, consequenties voor bepaalde acties en/of problemen komt er altijd een gedegen, onderbouwd en soms geverifieerd antwoord. De response is zeer goed, pragmatisch en vriendelijk’ aldus Erik.

Met de data management oplossing van AnylinQ kan Roba Metals bij uitval van systemen vliegensvlug omgevingen herstellen. De IT systemen zijn vrijwel direct weer operationeel, waardoor de impact op de bedrijfsvoering tot een absoluut minimum is beperkt. Ook is de bedrijfsdata volgens wettelijke bewaartermijnen veiliggesteld op 2 locaties. Gedurende de looptijd van het contract ondersteunt AnylinQ Roba Metals met technisch advies en support op de omgeving.