Druva en AnylinQ sluiten Managed Service Provider Partnership voor de Benelux

Mountain view, Californië, USA & ’s-Hertogenbosch, Nederland – 16 maart 2016.

Druva, wereldleider in mobile & cloud dataprotectie, en de Nederlandse datamanagement expert AnylinQ sluiten Managed Service Partnership voor de Benelux.

Bedrijven staan meer dan ooit voor de uitdaging om snel groeiende hoeveelheden aan data te beheren, te beheersen en te beschermen. Bedrijfsdata bevindt zich in toenemende mate buiten de ‘corporate firewall’ in een ongecontroleerde omgeving op mobiele apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en in cloud omgevingen. Tegelijkertijd wordt regelgeving vanuit de overheid steeds strenger. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor goede omgang met hun data en verplicht maatregelen te nemen tegen datalekken en dataverlies. Er is sinds 1 januari 2016 een meldplicht datalekken van kracht en de overheid kan hoge boetes opleggen tot 810.000 euro of 10% van de omzet.

Druva biedt bedrijven volledige controle over zakelijke data op zogenaamde ‘endpoint’ apparaten: smartphones, laptops, iPads en PC’s. Druva heeft al vele prijzen gewonnen met haar vernieuwende cloud service, die door Gartner voor het derde jaar op rij tot nr.1 oplossing voor endpoint data protection is bestempeld. Gebruikers van Druva kunnen tot 10 apparaten koppelen. Data van al deze apparaten wordt vervolgens gebackupt naar een veilige cloud omgeving. Daarbij vindt dataencryptie plaats op het apparaat, tijdens transport en in de cloud. De data is vervolgens op ieder moment op ieder apparaat beschikbaar, via handige apps en gebruiksvriendelijke interfaces. Naast backup biedt Druva secure filesharing: een veilig en gebruiksvriendelijke alternatief voor diensten als DropBox en weTransfer. Druva beschikt ook over datalek preventie functionaliteit: apparaten van gebruikers kunnen door Druva worden gelokaliseerd en op afstand worden gewist. Met een IT governance & control module wordt alle endpoint bedrijfsdata integraal en auditable gemanaged. Bedrijven zijn met Druva in staat data op endpoints te controleren en te beschermen en te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Voor beheerders is er één enkel dashboard voor de back-up en beschikbaarheid van data, de bescherming tegen datalekken en IT-governance. Druva blinkt uit in eenvoud, gemak en gebruiksvriendelijkheid.

De filosofie van AnylinQ is dat data beschikbaar moet zijn op het moment dat deze nodig is. AnylinQ realiseert dit voor klanten met diverse diensten voor data center, cloud en endpoint omgevingen. Met het Druva partnership biedt AnylinQ de zakelijke markt in de Benelux de beste data management oplossing voor endpoint data. Druva heeft samen met AnylinQ gedurende een aantal maanden intensief samengewerkt om het partnership gestalte te geven. Samenwerking vindt onder andere plaats op het gebied van pre-sales, technische opleidingen en marketing funding. Bovendien hebben technici van AnylinQ directe communicatielijnen met de development, product management en support afdelingen van Druva. AnylinQ is managed service partner van Druva en biedt Druva als dienst aan voor een vast bedrag per gebruiker per maand inclusief onbeperkte encrypte cloud opslag.

Druva is een snel groeiende onderneming uit California. In vier financieringsronden heeft Druva 67 miljoen dollar opgehaald bij bekende Silicon Valley venture capitalists zoals Sequoia Capital, Tenaya Capital, en Nexus Venture Partners. Druva bracht de eerste versie van de dienst uit in 2008, en had in 2010 al meer dan 400 klanten in ruim 28 landen. Het bedrijf groeit exponentieel en op dit moment zijn reeds 3.000 klanten en meer dan 3 miljoen apparaten beschermd via Druva. Druva mag inmiddels grote namen als Pfizer, Dell, Visa, KPMG, Tesla, en vele anderen tot zijn klantenkring rekenen.

Rick Powles, SVP EMEA bij Druva, over de samenwerking met AnylinQ: ‘Het Druva-team en ik zijn super-enthousiast over de samenwerking met AnylinQ. De organisaties vullen elkaar perfect aan, niet alleen omdat we allebei marktleider zijn, maar ook omdat beide partijen het belangrijk vinden dat onze mensen zich echt inzetten voor de organisatie en onze klanten alle aandacht geven die zij verdienen. Ik weet zeker dat Druva precies het goede moment kiest om zich te richten op de markt binnen de Benelux als het gaat om de beveiliging van en toegang tot zakelijke data en de naleving van regels en wetten rondom data. Druva en AnylinQ kunnen een lange en succesvolle samenwerking tegemoet zien.’