Veiligheidsregio Friesland kiest voor Simplivity van AnylinQ

Binnen de Veiligheidsregio Friesland werken de Friese gemeenten, Brandweer Friesland, GGD Friesland en andere partners samen aan publieke gezondheidszorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing voor de 650.000 inwoners van de provincie. De IT voorzieningen voor kantoorautomatisering van de veiligheidsregio zijn volledig gemoderniseerd door AnylinQ.

De veiligheidsregio voerde een marktverkenning uit. Waarbij men een eenvoudiger concept zocht in 2 actieve data centers. Uiteindelijk koos de veiligheidsregio na een formele aanbesteding voor een hyperconverged oplossing van Simplivity, aangeboden door AnylinQ. Simplivity kwam als beste naar voren vanwege functionaliteit, hoge beschikbaarheid en het geintegreerde backup platform. Bovendien biedt Simplivity eenvoudig beheer door 1 geintegreerde interface voor server en storage beheer.

Voor een organisatie als een veiligheidsregio die actief is op het gebied van hulpverlening is het belangrijk dat de IT altijd operationeel blijft. AnylinQ realiseert met Simplivity een actief / actief stretched cluster, waardoor bij uitval van 1 data center het andere data center in seconden de operatie overneemt. De bedrijfszekerheid van de IT is hiermee optimaal geborgd.

De overeenkomst tussen de veiligheidsregio en AnylinQ omvat 3 jaar onderhoud en adviesdiensten op de Simplivity omgeving.