Blokker Holding live met hypermodern AnylinQ Webplatform

Het Nederlandse familiebedrijf Blokker Holding is actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen. Het concern heeft 11 winkelformules in 8 landen met 2.400 vestigingen en circa 22.000 medewerkers. Tot Blokker Holding behoren Blokker, Xenos, Marskramer, Big Bazar, Budg€t. Cook&Co, Novy, Bart Smit, Intertoys, Maxi Toys, Leen Bakker, Elektroblok en Trend Center. Blokker Holding innoveert en investeert voortdurend in haar fysieke en online winkels. Het online winkelen zal de komende jaren naar verwachting toenemen. Om deze groei te ondersteunen is een hypermodern AnylinQ all-flash Webplatform in productie genomen. Blokker Holding beschikt met het nieuwe platform over een supersnelle web infrastructuur die zorgt voor een prettige winkelervaring bij online klanten. De omgeving is zeer schaalbaar en kan nu al 5 keer zoveel gelijktijdige bezoekers en transacties afwikkelen als voorheen.

Het AnylinQ webplatform maakt gebruik van nieuwe innovatieve technologieën op het gebied van performance, beschikbaarheid en internet security. De webinfrastructuur is gebaseerd op een all-flash VMware Virtual SAN design. Er worden High Performance Huawei v3 FusionServers , Huawei switches en A10 Thunder load balancers ingezet. Voor optimale performance is uitsluitend met SSD en PCI SSD storage gewerkt. Het virtual SAN is gebaseerd op VMware vSphere en vSAN software. Data protectie wordt gerealiseerd met CommVault Simpana enterprise data management software. Voor internet security is een next generation firewall cluster ingezet, dat de webomgevingen beschermt tegen kwaadwillende invloeden van buitenaf. Dit cluster bestaat uit Fortinet Fortigate appliances, met geïntegreerde intrusion prevention, application control, web filtering en antimalware functionaliteit.

Het nieuwe Blokker Holding webplatform behoort tot de absolute top van Nederland en behaalt ongekende prestaties. Voor de technisch geïnteresseerden: De IOPS namen toe van 5.000 IOPS naar 200.000 IOPS, de latency werd gereduceerd van 6ms naar 0.05ms en de concurrent pageviews stegen van 130 pageviews/sec naar 500 pageviews/sec. We nodigen u graag uit om de prestaties zelf te ervaren: www.blokker.nlwww.xenos.nl www.intertoys.nl www.bartsmit.nl www.leenbakker.nlwww.cookandco.nl

AnylinQ levert de komende 3 jaren technisch support en ondersteuning op de totale omgeving.