WPG uitgevers en AnylinQ sluiten contract voor Huawei IT infrastructuur

WPG uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en België. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers (Weekbladpers Groep) behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeverijen A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Leopold, Ploegsma en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Yoga Magazine, Happinez, Runner’s World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door uitgeverij Zwijsen. Bij WPG werken 500 medewerkers.

De medewerkers van WPG worden vanuit een centrale IT-organisatie voorzien van IT-werkplekken en bedrijfsapplicaties. De bestaande Netapp infrastructuur was aan vervanging toe en WPG ging op zoek naar een nieuw, robuust platform. Met als belangrijke selectiecriteria voor de nieuwe omgeving eenvoud, betaalbaarheid en schaalbaarheid van de oplossing. WPG nodigde 5 partijen uit om aan te bieden. De aanbiedingen waren zeer divers, van software defined oplossingen tot hyperconverged systemen. Na zorgvuldige selectie is gekozen voor de oplossing van AnylinQ. Deze bestaat uit een schaalbaar all flash storage platform, servers en switches van Huawei. De systemen worden met name op de kleinere locaties ingericht, elk separaat met VMware en backup software. Men koos voor AnylinQ vanwege de prestaties en schaalbaarheid van de oplossing in combinatie met een betaalbare investering en uitbreidingskosten. Eerdere positieve ervaringen met Huawei en AnylinQ waren ook van invloed.

AnylinQ levert 7 jaren support en ondersteuning op de gehele omgeving.