Hytera & AnylinQ tekenen 10-jarig data management contract voor vernieuwing C2000 communicatiesysteem hulpdiensten

Het communicatiesysteem C2000 voor alle hulpdiensten in Nederland wordt de komende jaren vernieuwd. Het ministerie van Veiligheid & Justitie besloot na een aanbesteding te kiezen voor het Hytera Mobilfunk GmbH. Hytera is een Duitse aanbieder van oplossingen en producten voor professionele digitale mobiele communicatiesystemen. Van de hoge netwerkbeschikbaarheid, communicatiebetrouwbaarheid en applicatiegeschiktheid van de Hytera TETRA-radiosystemen profiteren al klanten in meer dan 40 landen. Tot deze klanten behoren politie en organisaties met veiligheidstaken en nutsbedrijven, de olie- en gassector, verkeersondernemingen, luchthavenexploitanten, industriële bedrijven en militaire gebruikers. Hytera vervangt in Nederland in eerste instantie het spraaknetwerk tussen de meldkamers en hulpverleners. Er wordt een nieuwe centrale infrastructuur neergezet en honderden antennes in het land worden vervangen. Het nieuwe systeem biedt vele verbeteringen ten opzichte van het bestaande systeem zoals extra capaciteit bij rampen en grootschalige evenementen, verbeterde dekking buitenshuis en de mogelijkheid tot encryptie van alarmering. Het vernieuwde communicatie systeem wordt gebruikt door politie, defensie, brandweer en ambulancediensten.

Vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie worden zeer hogen eisen gesteld aan betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het communicatiesysteem. De onderliggende infrastructuur dient hoog beschikbaar te zijn. Bovendien dient alle communicatie van hulpverlenende instanties voor minimaal 10 jaar bewaard te worden, inclusief alle audio van door hulpverleners gevoerde gesprekken. AnylinQ heeft voor Hytera een data management oplossing ontworpen waarmee alle data wordt veiliggesteld, de business continuïteit wordt geregeld én de data conform de vereiste bewaartermijnen wordt opgeslagen. De oplossing is gebaseerd op CommVault technologie. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technieken zoals deduplicatie en digitale archivering om de enorme verwachte datavolumes efficiënt te verwerken. “Onze partner AnylinQ geeft goed advies en levert uitstekende support en beheer op CommVault omgevingen bij vele enterprise klanten. En AnylinQ gaat zorgen dat ook deze oplossing perfect geïmplementeerd wordt”, zegt Rens Koopman, Country Manager Benelux van Commvault. “Dit 10-jarig contract laat zien waarom wij trots zijn op AnylinQ als onze partner en op onze samenwerking.”

In juli 2016 tekende Hytera Mobilfunk GmbH en AnylinQ een 10-jarig contract voor levering, implementatie en support op de data management omgeving.