Sandd kiest voor Huawei Green IT via AnylinQ

Sandd is het op één na grootste postbedrijf van Nederland en richt zich op de bezorging van geadresseerd drukwerk, zoals direct mail en abonneebladen. Sandd distribueert op vaste bezorgdagen via een zelf opgebouwd landelijk netwerk. Sandd verwerkt ruim 750 miljoen poststukken per jaar voor zeer gerenommeerde bedrijven. Met een bijzondere inzet van zeer gemotiveerde medewerkers werd en wordt er gewerkt aan een steeds betere dienstverlening. Sterke groei en de behoefte aan flexibiliteit bij het veranderende dienstenpalet van Sandd zijn voor het bedrijf redenen om meer controle te hebben over de eigen it-infrastructuur. Daarom is na een aantal jaren van IT outsourcing de IT-infrastructuur weer in eigen beheer genomen.

Sandd heeft voor haar testomgeving gekozen voor een Huawei X6800 high-density server platform. De X6800 servers zijn energiezuinige en milieubewuste high performance servers die weinig rackspace in gebruik nemen. Het X6800 chassis bevat gedeelde fans en power supplies voor de server nodes. In het Huawei chassis kunnen verschillende typen nodes worden gecombineerd. De servers passen in het Green IT beleid van Sandd. Andere voordelen voor Sandd zijn Enterprise performance tegen aantrekkelijke kosten en besparingen op stroom en hosting kosten in het data center. AnylinQ levert 3 jaar support op het Huawei X6800 platform.