AnylinQ bouwt Back-up online platform voor Simac

Simac is een organisatie met het hoofdkantoor in Veldhoven dat werkzaam is op het gebied van informatietechnologie en industriële elektronica. In totaal werken bij Simac 1250 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België en Luxemburg. Grote en middelgrote organisaties vinden in Simac een door kennis gedreven partner die alle facetten van ICT-infrastructuur uit handen kan nemen. Daarvoor biedt Simac de keuze uit een breed scala aan services. Van outsourcing, beheer en clouddiensten tot de uitvoering van ICT-projecten op het vlak van werkplek, netwerk, datacenter en security. Innovatie en dynamiek staan centraal in het aanbod van Simac. Daarom investeert Simac nadrukkelijk in de ontwikkeling van nieuwe diensten.

AnylinQ bouwt voor Simac een nieuw back-up online platform. Het platform biedt klanten van Simac de mogelijkheid productiedata veilig te stellen volgens interne richtlijnen voor dataprotectie en in overeenstemming met wettelijke bewaartermijnen. Door gebruik te maken van het back-up online platform zijn Simac klanten volledig ontzorgd op het gebied van back-up en recovery. Bedrijfsdata wordt lokaal veilig gesteld en vervolgens via beveiligde verbindingen gerepliceerd naar 1 of meerdere Simac data centers. Hierdoor is de bedrijfsdata bij calamiteiten altijd op meerdere locaties beschikbaar. Het back-up online platform is gebaseerd op CommVault en Huaweitechnologie. Er is sprake van een schaalbaar Multi tenant design, waarbij de onderliggende infrastructuur eenvoudig kan worden uitgebreid naarmate meer Simac klanten gebruik maken van het platform. De gehele omgeving wordt remote beheerd door AnylinQ data management experts, vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch.

Simac en AnylinQ hebben een contract getekend voor 5 jaar. AnylinQ is verantwoordelijk voor design, implementatie, levering van hardware en software, innovatie en doorontwikkeling van het platform, remote beheer en disaster recovery diensten.