Wehkamp & AnylinQ verlengen outsourcing contract met 3 jaar

Wehkamp – hét online warenhuis van Nederland – heeft haar data management outsourcing contract met AnylinQ verlengd met 3 jaar. AnylinQ heeft voor Wehkamp één geïntegreerd data management systeem ontworpen dat alle bedrijfsdata van Wehkamp veiligstelt op meerdere locaties. Deze omgeving wordt dagelijks remote beheerd door AnylinQ data management experts vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch. De afgelopen jaren is de samenwerking naar volle tevredenheid van Wehkamp verlopen. Een goede klik tussen de mensen, snel schakelen, flexibiliteit en veel kennis zijn daarbij bepalend geweest voor de kwaliteit. Voordelen van de outsourcing voor Wehkamp zijn een goede bescherming bij calamiteiten en snelle hersteltijden in geval van uitval van IT systemen. Tevens is sprake van een stabiele operatie zonder impact op de productie omgeving en een lagere Total Cost of Ownership.

De door AnylinQ ontworpen omgeving is gebaseerd op CommVault software en Huawei hardware. De centrale data management infrastructuur bestaat uit 8 Huawei high-performance servers die data verplaatsen en data management processen zoals deduplicatie afwikkelen. Op branche locaties van Wehkamp zijn data management appliances ingezet, die samenwerken met de centrale oplossing. Voor maximale applicatie performance en systeem efficiency zijn alle servers en appliances uitgerust met best-in-class enterprise PCIe flash storage applicatie acceleratie componenten. Data wordt opgeslagen op 2 Huawei OceanStor SAN high-capacity data opslag systemen in verschillende data centers van Wehkamp. Tussen deze opslagsystemen wordt data gerepliceerd, zodat in geval van een calamiteit data altijd op een tweede fysieke locatie beschikbaar is. Data management vindt plaats met CommVault Simpana enterprise data management software. De software staat al 4 jaar op rij in Gartner’s Magic Quadrant op de toppositie en zorgt in combinatie met de robuuste hardware van Huawei voor een uiterst geavanceerde en stabiele data management omgeving. Deze omgeving integreert volledig met het applicatielandschap van Wehkamp, dat voor een groot deel is gebaseerd op Oracle.