FD media groep kiest AnylinQ als VMware partner

FD Media Group is de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. Grote pijlers zijn de twee krachtige, journalistieke nieuwsmerken BNR Nieuwsradio en Het Financiële Dagblad. Met Fondsnieuws, Energeia, Pensioen Pro en ESB geeft FD Mediagroep invulling aan haar strategie uitgeefproducten te ontwikkelen voor specifieke niches binnen haar zakelijke doelgroep. Daarnaast zijn Company.info en Webservices de bedrijven die zich bezighouden met het verzamelen, verrijken en distribueren van (bedrijfs)data. FD Mediagroep is sterk aan het innoveren en wordt steeds meer een online en 24/7 nieuwsorganisatie. De beschikbaarheid van IT systemen wordt steeds belangrijker voor de continuïteit van de organisatie en om hoge kwaliteit aan de lezers en klanten te bieden.

FD Mediagroep beschikte al over een zeer snel en hoog beschikbaar storage platform van AnylinQ. Met dit nieuwe platform is het mogelijk “ The Next Step” te maken in de digitalisatie van de diensten van FD mediagroep, door de BI kant van de organisatie de benodigde snelheid en performance te bieden om snel te kunnen inspringen op de dynamische markt. FD Mediagroep gebruikt daarnaast VMware als virtualisatieplatform om de juiste performance en efficiëntie voor het applicatielandschap te bereiken. AnylinQ – VMware Enterprise Solution Provider – heeft op verzoek van FD de inzet van VMware getoetst en licentie optimalisatie scenario’s uitgewerkt. Daarbij is gekeken naar de ontwikkelingen binnen FD mediagroep, die vervolgens zijn geplaatst in het licht van ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten binnen VMware. FD mediagroep heeft een contract afgesloten op basis van het best passende scenario. Gedurende de looptijd kan FD mediagroep zich beroepen op licentie advies, technische implementatie en support diensten van AnylinQ.