Ook de A’DAM Toren herdefinieert IT met IT.Redefined

AnyLinQ levert aan de A’DAM Toren in het hart van Amsterdam een NaaS (Network as a Service) oplossing binnen ons IT.Redefined model.

De prestigieuze en innovatieve A’DAM Toren die vanaf voorjaar 2016 zijn deuren heeft geopend voor bedrijven en bezoekers, is een van de meeste innovatieve bedrijfspanden van Nederland. De A’DAM Toren is een multifunctioneel gebouw waar het bedrijfsleven, creativiteit en muziek centraal staan. De toren zal de thuishaven worden van o.a. bedrijven als ID&T, MassiveMusic, Gibson, Wink en verschillende clubs, restaurants, skybar en een hotel.

De gebruikers van de A’DAM Toren hebben in samenwerking met project ontwikkelaar Lingotto ervoor gekozen een gezamenlijke ‘state of the art’ LAN en Wifi netwerk te gaan gebruiken van AnyLinQ. Het netwerk is opgebouwd uit een Software Defined Network (SDN), waarbij toegang tot het netwerk eenvoudig en veilig wordt gerealiseerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Fortinet en Huawei netwerk apparatuur.

Niet eerder hebben op zo’n grote schaal verschillende bedrijven in Nederland hun handen in elkaar gestoken om gebruik te maken van een shared platform waarbij de kosten gezamenlijk worden gedragen. De netwerkomgeving zal als Managed Service worden aangeboden in een OPEX model. Voor de klanten betekent dit dat zij niet investeren in een high-end infrastructuur, maar gebruiken maken van de infrastructuur (NaaS) op basis van een maandelijkse abonnement.

AnyLinQ zal de aankomende jaren de netwerk infrastructuur van de A’DAM Toren gaan beheren. Daarbij bieden wij de klant de gelegenheid zich volledig te focussen op het primaire bedrijfsproces en waarbij de klant ervan uit kan gaan dat de connectiviteit volledig geborgd is en voldoet aan de laatste eisen die gesteld worden aan Enterprise netwerken. AnyLinQ ziet deze vorm van dienstverlening als de toekomst [Lees hier de blog over IT. Redefined].

Door gebruik te maken van een shared platform kan zowel de klant als de bezoeker door de hele toren heen gebruik maken van een hoog beschikbare Wifi omgeving. Op deze wijze wil de A’DAM Toren met tal van evenementen de bezoekers een beleving meegeven waar media, connectiviteit en ontwikkeling met elkaar samengaan!

Heeft u vragen over ons IT.Redefined model of deze specifieke case? Dat kunt u contact opnemen met Sebastiaan Smit, Commercieel Directeur Solutions bij AnyLinQ op +31(0)35 543 5857 of via [email protected]