IT.Redefined: Netflix je IT

10 jaar van NU.

Hoe ziet de wereld er over tien jaar uit? Best een lastige vraag, vooral in de IT. Wat is over 10 jaar normaal? En wat zal er verdwijnen?

Hoewel  in de toekomst kijken altijd een voorspelling blijft, is het toch mogelijk piketpaaltjes te slaan. Zo vindt AnyLinQ het heel normaal dat diensten flexibel zijn en af worden genomen op basis van gebruik (en niet op basis van bezit). Een klant moet een dienst via een zelfhulpportaal kunnen beheren. Aan de achterkant is de dienst volledig geautomatiseerd.

We Netflix IT

Eigenlijk is deze toekomst helemaal niet zo uniek. Dit gebeurt bijvoorbeeld op grote schaal in de autoleasewereld. Ook hebben de vele videotheken in ons land plaats gemaakt voor diensten zoals Netflix. Tussen IT.Redefined en Netflix zijn diverse parallellen te trekken. Zo zou je kunnen stellen dat IT.Redefined heel erg lijkt op Netflix. Wij roepen intern daarom altijd “We Netflix IT”.

Netflix IT. Redefined.
Bij Netflix krijg je een abonnement op streaming video. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Bij IT. Redefined neem je een abonnement op kennis, oplossingen en/of services. Ook bij IT.Redefined kan je maandelijks opzeggen
Netflix is en blijft eigenaar van de content. Het abonnement geeft je enkel toegang tot de content Bij IT. Redefined blijft AnyLinQ eigenaar van de oplossing. Een abonnement zorgt ervoor je kennis, oplossingen of diensten krijgt geleverd
Netflix zorgt continu voor nieuwe content. Ze kopen content in en ontwikkelen content zelf. Bij IT. Redefined zorgt AnyLinQ ervoor dat diensten innovatief blijven. AnyLinQ gebruikt gestandaardiseerde oplossingen van fabrikanten en gebruikt ook een zelfontwikkeld platform het AnyPlatform.

En de cloud dan?

Clouddienstverleners als Azure, AWS en IBM zetten volop in op het leveren van flexibele diensten en pay-per-use subsciptions (abonnementen). Deze abonnementen zijn gebaseerd op grootschalige volumes en afnemers die multi-tennant gebruikmaken van de clouddienstverlening. IT.Redefined. zorgt ervoor dat u kan beschikken over vergelijkbare IaaS- en PaaS, gewoon bij u in het datacenter. U krijgt op uw gewenste campuslocatie de beschikking over een volledige dedicated oplossing op het gebied van bijvoorbeeld WiFi, netwerk, servers, storage of VDI. U blijft echter beschikken over dezelfde flexibiliteit en schaalbaarheid die u van clouddienstverleners kent.

En IT.Redefined is breder. Veel breder.

En IT.Redefined is breder. Veel breder.
IT.Redefined is niet alleen het flexibel leveren van IT-oplossingen, maar ook het leveren van Kennis en (Managed) Services. Kennis via IT.Redefined noemen wij Knowledge-as-a-Service, waarbij klanten via een abonnementsvorm toegang krijgen tot specialisten, (officiële) opleidingen en kennissessies. Ook worden er periodieke adviestrajecten en healthcheck uitgevoerd. Wij noemen dit intern stiekem het “ANWB abonnement van AnyLinQ” Zie ook IT.Redefined: net als de ANWB wegenwacht.

As-a-Service

Services worden geleverd onder de bekende terminologie: As-a-Service; AnyLinQ biedt:

  • Backup-as-a-Service
  • Network-as-a-Service,
  • WiFi-as-a-Service
  • Storage-as-a-Service
  • Infrastructure-as-a-Service
  • VDI-as-a-Service
  • DisasterRecovery-as-a-Service.