AnyLinQ bouwt state-of-the-art security infrastructuur voor Bolidt

Bolidt is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en aanbrengen van thermohardende kunststoffen, waaronder vloeren, scheepsdekken en slijtlagen. AnyLinQ leverde en implementeerde voor het bedrijf een gloednieuwe security infrastructuur. Onderdeel hiervan is ook het onlangs geopende Bolidt Innovation Center.  In dit center kunnen bezoekers de eigenschappen van de materialen van Bolidt ervaren, tests uitvoeren en samen met Bolidt nieuwe toepassingen bedenken. In het open source laboratorium kunnen samen met opdrachtgevers tal van nieuwe innovaties ontstaan.

Bolidt is al vele jaren klant van AnyLinQ en maakt onder andere gebruik van onze  datamanagement- en backupdiensten. De goede ervaring met AnyLinQ heeft hen ertoe doen besluiten om ook beveiligingsvraagstukken bij ons neer te leggen.

De nieuwe beveiligingsinfrastructuur is met recht een huzarenstukje te noemen. De omgeving is volledig geïntegreerd met de Active Directory en stelt beheerders in staat bestandstoegang af te stemmen op de identiteit en rol van werknemers (Role Based Access Control). Netwerkverkeer verloopt via een beveiligd SSL VPN portaal, welke in elke FortiGate zonder extra licentiekosten aanwezig is. Medewerkers kunnen zo snel, veilig en eenvoudig gebruikmaken van de VDI-omgeving, van interne websites en van file shares.

Ook leveranciers van slimme apparaten (IoT) die in het gebouw staan (slimme blikjesautomaten, deuren.. etc.) maken gebruik van de beveiligde verbindingen van de nieuwe beveiligingsinfrastructuur. Beheerders hebben hierdoor zicht op wie, wanneer in de gebouwbeheer- en alarmsystemen aan het werk zijn, en wat er met deze data gebeuren. Dit is bijzonder belangrijk, omdat steeds meer installateurs gebruikmaken van apparaten en systemen die slecht of onbeveiligd met het internet verbinden.

Voor het project heeft AnyLinQ de Fortinet Fortigate firewall geleverd en is er gebruik gemaakt van een aantal extra componenten uit het Secuirty Fabric portfolio, namelijk de FortiAnalyzer, FortiAuthenticator, FortiToken en FortiClient EMS endpoint protection software. Al deze ingrediënten samen hebben de state-of-the-art netwerkbeveiligingsinfrastructuur van Bolidt mogelijk gemaakt.