Kosten- en beheertijd besparen met het Software Defined Datacenter (SDDC)

De digitale transformatie is in volle gang. Steeds meer bedrijven maken gebruik van apps en portals in de interactie met klanten. Processen zijn sterk geautomatiseerd. En er wordt steeds meer met behulp van software samengewerkt. Al die nieuwe technologie zorgt voor meer efficiëntie, betere dienstverlening en een betere interactie met de klant.

Meer doen met dezelfde middelen
IT-managers zijn bij uitstek de mensen die de digitale transformatie richting kunnen geven. Maar dan moeten ze wel efficiënt omspringen met hun resources. Digitale vernieuwingen moeten vaak gebouwd en ondersteund worden met het bestaande IT-team. Extra mensen vinden met de juiste technische achtergrond is lastig. En ook het budget voor digitale transformatie is vaak beperkt en laat maar een deel van de activiteiten toe.

IT-managers zijn daarom op zoek naar een nieuwe rol en taakverdeling binnen de IT-afdeling. Medewerkers komen dichtbij de business te staan en ondersteunen op het gebied van innovatie en directe ondersteuning. IT-beheer dient zoveel mogelijk geautomatiseerd te zijn. Tegelijk moet de IT-infrastructuur agile zijn en in staat zijn nieuwe diensten zonder problemen te kunnen ondersteunen.

Beheertijd en kosten besparen met het SDDC
Veel bedrijven kiezen ervoor om de  IT-infrastructuur in hun datacenter om te vormen naar een software defined datacenter. Dat is een datacenter waarbij alle netwerk, opslag en beheerfunctionaliteiten uitsluitend worden geregeld door intelligente software die op commodity hardware draait.

Het grote voordeel van zo’n datacenter is dat taken vele malen makkelijker kunnen worden geautomatiseerd. Bovendien zijn er directe koppelingen mogelijk met de public cloud, waardoor opslag en rekenkracht altijd flexibel opgeschaald kan worden. En tot slot zijn de kosten voor infrastructuur aanmerkelijk lager dan wanneer je volledig in de cloud zou gaan werken.

Ongeveer tweederde van de IT-managers ervaren kostenvoordelen en verhoogde productiviteit door de inzet van het SDDC. Maar het grootste voordeel is dat IT-medewerkers de handen vrij krijgen en zich echt bezig kunnen houden met innovatie van de business. Want juist nu de digitale transformatie in volle gang is, is het ontzettend belangrijk om technologische innovatiekracht te hebben. En met een SDDC ben je daar ideaal op voorgesorteerd.

Meer weten over VMware? Bezoek de partnerpagina!

Meer weten over SDDC? Bekijk deze video;