Een veilig datacenter is een software defined datacenter (SDDC)

Door de toenemende digitalisering en de toename van cybercrime is IT-beveiliging belangrijker dan ooit. En er is veel werk aan de winkel want iedere week is er wel een datalek of een hack te melden in de pers. De reputatieschade kan enorm zijn. Een groot aantal MKBers bestaan niet meer nadat ze een datalek hebben gehad.

Security is geen product
Security is tegenwoordig topprioriteit voor veel IT-managers. Komend jaar gaan ze meer mensen en middelen inzetten om de beveiliging van een bedrijf te optimaliseren. Hoe dat extra securitygeld ingezet moet worden is een bijzonder belangrijk vraagstuk. Moet er meer geld gestopt worden in het trainen van personeel in het herkennen van phishing? Moet het identity en access management worden aangepakt? Of gaat het vooral om het aanpakken van IoT?

Vendoren in het securiysegment proberen IT-managers te overtuigen van het belang van hun product. Security kan je echter beter niet bekijken als een samenstelling van producten. Een product beveiligt altijd enkel een bepaald deel van de IT. De beste aanpak voor het beveiligen van een organisatie is met een integrale aanpak. Van het gebruikersniveau tot het infrastructuurniveau.. over ieder aspect van de IT moet nagedacht zijn. Security moet in je DNA zitten.

Een integrale security aanpak met een SDDC
Software Defined Datacenters (SDDC) zijn bij uitstek geschikt om zo’n integrale securityaanpak te faciliteren. De functionaliteiten van het datacenter worden in een SDDC gedefinieerd door de software. Het datacenter kan geheel volgens beveiligingspolicies worden ingericht en er kan worden bepaald wie toegang krijgen tot welke data. Verkeer wordt bovendien gemonitord. Zwaktes kunnen snel worden opgespoord en datalekken kunnen worden geïsoleerd tot een beperkt aantal systemen.

Beveiliging van het datacenter is een essentieel onderdeel voor bedrijven en van groot belang voor de business. Met een SDDC hebben ze echter de middelen in handen om zich te verdedigen tegen digitale aanvallers.

Meer weten over VMware? Bezoek de partnerpagina!

Meer weten over SDDC? Bekijk deze video;