Samen groeien

Sinds 1 oktober 2020 is Frandra Hiwat bij AnyLinQ in dienst als consultant. “Ik doe nu de werkervaring op die past bij mijn kennisniveau. Mijn ambitie is om samen met mijn collega’s van AnyLinQ hét toonaangevende IT-bedrijf van Nederland te maken.”

De opleidingsachtergrond van Frandra Hiwat is opvallend genoeg allesbehalve IT-georiënteerd. Ze heeft twee jaar tandheelkunde gestudeerd en is daarna overgestapt naar Japanstudies. Daarin haalde zij haar bachelor en master en woonde vervolgens zelfs een tijdje in Japan. Maar toch lonkte de technologie: “Ik ben gewoon meer een techneut”, zegt ze vrolijk. “Ik ben ervan overtuigd dat ik alles kan worden wat ik wil. Dat komt een beetje doordat mijn moeder mij dat altijd heeft voorgehouden. Zij studeerde zelf namelijk wiskunde en zij werkt nu als analist in het bedrijfsleven. Met die motivatie in mijn achterhoofd ben ik een traineeship gaan doen bij een IT-servicedesk waar ik allerlei aspecten van het vak leerde als derdelijns werkplekbeheerder. En ondanks mijn meer op systeembeheer gerichte functie, bemoeide ik me meer en meer met de organisatorische dingen. Daarnaast volgde ik in mijn vrije tijd een groot aantal lezingen over alles wat met IT te maken had. Zo kwam ik ook met VMware in aanraking. Ik heb veel met Azure gedaan, Microsoft Cloud met onder meer Sharepoint en Teams en ik leerde om werkplekken in de cloud te configureren. Zo groeide mijn liefde voor de cloud. En zo ben ik uiteindelijk ook cloud-engineer geworden.”


Consultancy
Die liefde voor technologie kwam overigens niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik bouwde vroeger al mijn eigen pc’s, met dual boot Linux en Windows. Dat was natuurlijk als hobby maar ik merkte wel dat ik een goed analytisch vermogen heb. Dat ik het leuk vond om te puzzelen met technologie, om die computers zo in elkaar te zetten dat ze deden wat ik wilde. Als consultant doe je eigenlijk niet anders. De klant heeft een uitdaging en daar moet je de allerbeste oplossing voor bedenken. Ik ben toen overgestapt van cloud-engineer naar een ander bedrijf waar ik als consultant aan de slag ging. Ik deed in mijn eentje grote projecten van klantcontact en advies tot het daadwerkelijk bouwen, implementeren en de nazorg. Dat betrof deels werkplekken maar vooral het bedenken van een plan om de volledige IT-infrastructuur van de klant naar de cloud te brengen en het werken met security-oplossingen, firewalling. In twee jaar tijd behaalde ik meer dan zestien certificeringen en ik merkte dat mijn kennis sneller groeide dan mijn werkervaring.”

AnyLinQ
Al met al had ze ‘slechts’ drie jaar werkervaring in de IT, maar wel een hoog kennisniveau. “En toen kwam ik met een recruiter van AnyLinQ in contact. Ik had meteen door dat ik met een professioneel en innovatief bedrijf te maken had. De recruiter bracht mij, nog voordat we echt in gesprek waren, in contact met de techneuten van AnyLinQ zodat ik met hen kon bespreken wat ik voor AnyLinQ zou kunnen betekenen. Dat stuk autonomie was voor mij doorslaggevend. Het was precies waar ik naar op zoek was. Werkervaring opdoen die bij mijn opgebouwde kennis paste, en een netwerk van kundige collega’s bij wie ik met alle mogelijke vragen terecht kon. AnyLinQ heeft als ambitie om een toonaangevende IT-organisatie te zijn die wereldwijde technische innovaties toepasbaar en toegankelijk maakt. Met snelheid en flexibiliteit als onderscheidend belang. Dat sluit naadloos aan bij hoe ik tegen dit werk aankijk.

Kennis
Het kennisniveau van Frandra is precies waar AnyLinQ voor zijn consultants naar streeft. In een eerder interview zei Manager Fieldmanagement Steven Rijnders al dat AnyLinQ ervoor zorgt dat de consultants die voor en bij AnyLinQ werken toekomstbestendig zijn (of worden gemaakt) door te zorgen voor een zo hoog mogelijk kennisniveau. Frandra: “Ik ben daar misschien een beetje het omgekeerde voorbeeld van. Want waar veel consultants veel werkervaring hebben, heb ik dat juist wat minder. Maar dat maakt mijn kennisniveau ruimschoots goed.”

Stimuleren
En het is ook zeker de bedoeling van Frandra om haar collega’s te stimuleren om ook het hoogst haalbare kennisniveau te bereiken: “Ik heb vroeger kleuters begeleid en ik heb Japanse les gegeven aan tieners. Bij mijn eerste werkgever was ik bootcamp coach waarbij ik nieuwe medewerkers wegwijs maakte binnen zowel het bedrijf als binnen de IT-wereld. En ik ben jarenlang coach geweest van eerstejaars studenten met Asperger. Het geeft mij voldoening om te zien als iemand groeit en ik hoop dat ik dat op mijn collega’s kan overdragen.”
Ze besluit: “Ik doe vooral wat ik leuk vind, en dan maakt het niet zoveel uit wat ik doe. Als de werkomstandigheden maar optimaal zijn. En dat ik goed samenwerk met mijn collega’s. Samen de uitdagingen van klanten oplossen. Samen groeien.”