AnyLinQ naar het Cisco Live evenement

AnyLinQers Karel Wesdijk, Michel van der Wilk en Philip Wacanno nemen je mee naar het Cisco Live Evenement van dit jaar. Het vond plaats van 30 maart tot 1 april en was helemaal online.

Wat is Cisco Live?

Cisco Live is een enorm evenement waar alle technische ontwikkelingen van de toekomst worden besproken. Ook nemen er een hoop bedrijven deel die hun nieuwe ideeën delen. Dit jaar geen grote beurstenten en podia, maar een enorm evenement online. Hoe houd je een congres online? Heel simpel: er waren verschillende kanalen opgezet waar je de webinars kon joinen. Hierdoor was je erg flexibel en kon je eigenlijk meer sessies bijwonen dan wanneer je fysiek op het event was geweest. 

De wereld van techniek kwam voor het eerst sinds tijden weer eens samen en de nieuwste ontwikkelingen werden besproken. Hoe werkt bijvoorbeeld iedereen vanuit huis gezien de huidige coronacrisis? En hoe zetten bedrijven de cloud in als netwerk voor een bedrijf? Deze onderwerpen en meer kwamen aan bod en er werd volop over gediscussieerd. 

Wat was het meest interessant in de kennissessies?

Philip vond het inspirerend om te zien hoe zo’n opschaling naar thuiswerken bij veel bedrijven uit de grond is gestampt in zo’n korte tijd. Hij heeft de sessie ‘Veilig werken vanuit huis’ bijgewoond. Dit is natuurlijk super relevant voor deze tijd. Hij zei: ‘Vooral datacenters moeten opeens een hele grote bandbreedte aankunnen, om de verbinding veilig en snel te kunnen maken met Cloud.’

Karel heeft de Zero Trust Security-sessie bijgewoond: ‘Ik vond het gedeelte over wachtwoordloos inloggen het interessantst. Dat je nu gewoon alleen met je gezicht in kan loggen vind ik echt fascinerend. Wachtwoorden zijn natuurlijk altijd gewoon een vervelend ding geweest, dus het is verfrissend dat het ook anders kan. Op deze manier kan je ook gelijk iemand identificeren, wat dus heel goed uitkomt bij diefstal van een telefoon bijvoorbeeld.’

Michel dook in de ‘World of Solutions’. Hier kon je de nieuwste ontwikkelingen zien van onze partners. Hij vertelt: ‘Je kon bijvoorbeeld ideeën en schetsen lezen en horen van NETapp en VMware. Grote bedrijven die normaal niet zomaar alles prijs geven. Super bruikbaar dus!’  Via een aparte portal was het mogelijk om naar filmpjes te kijken over de nieuwste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld hoe VMware zich steeds meer verdiept in het voorkomen van ransomware, of hoe NETapp zich heeft voorbereid op het uitbreiden van hun cloud datadiensten.

Cisco Live: een inkijkje in de toekomst van techniek

Karel, Michel en Philip willen benadrukken dat dit hele leerzame dagen zijn geweest waar ze veel kennis uit hebben gehaald die ze gaan toepassen in hun werk. Hierbij is heel interessant wat de partners op het moment aan het doen zijn, en in de toekomst gaan doen. Zo weet je al hoe je dit kunt gaan gebruiken voordat het er is. Dit maakt natuurlijk dat zulke events echt een toevoeging zouden zijn voor je ontwikkeling als IT-er. 

Doordat de kanalen tegelijkertijd uitzenden, was het niet mogelijk om alle sessies bij te wonen. Maar daar heeft Cisco een mooie oplossing voor bedacht. Alle sessies en webinars zijn namelijk t/m juni nog terug te kijken. Zo kun je zelf ná het evenement nog blijven doorleren! 

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IT en techniek? En jezelf continu blijven doorontwikkelen op dit gebied? Bekijk de agenda en schrijf je in voor het volgende evenement!