ADAM Toren – Network-as-a-Service

De ADAM Toren is een multifunctioneel gebouw waar het bedrijfsleven, creativiteit en muziek centraal staan. De toren is de thuishaven van o.a. bedrijven als ID&T, MassiveMusic, Gibson, Wink en verschillende clubs, restaurants, skybar en een hotel. De gebruikers van de ADAM Toren hebben in samenwerking met project ont-wikkelaar Lingotto gekozen om een gezamenlijke ‘state of the art’ LAN en Wifi netwerk te gaan gebruiken. Waarbij gekeken is naar de wensen van de verschillende partijen, zoals flexibiliteit, veiligheid, financiele duidelijkheid en het niet hebben van zorgen over het netwerk. TenICT heeft in samenwerking met hun partners Huawei en Fortinet een hoogwaardig netwerk als OPEX-model geimplementeerd.

Network-as-a-Service (NaaS)

Het netwerk is opgebouwd uit een Network as a Service, waarbij toegang tot het netwerk eenvoudig en veilig wordt gerealiseerd. TenICT heeft de implementatie uitgevoerd en heeft gebruik ge-maakt van Fortinet en Huawei netwerk apparatuur.

OPEX-model

Niet eerder op zo’n grote schaal hebben verschillende bedrijven in Nederland hun handen in elkaar gestoken om gebruik te maken van een shared platform waarbij de kosten gezamenlijk worden gedragen. De netwerkomgeving zal als Managed Service worden aangeboden in een OPEX model. Voor de klanten betekent dit dat zij niet investeren in een high-end infrastructuur, maar gebruik maken van de infrastructuur (NaaS) op basis van een maandelijkse vergoeding.

TenICT zal voor een periode van minimaal 5 jaar de netwerk infra-structuur van de ADAM Toren gaan beheren. Daarbij biedt TenICT haar klant de gelegenheid zich volledig te focussen op haar primair bedrijfsproces en waarbij de klant ervan uit kan gaan dat de connectiviteit volledig geborgd is en voldoet aan de laatste eisen die gesteld worden aan Enterprise netwerken. TenICT ziet deze vorm van dienstverlening als de toekomst.

Door gebruik te maken van een shared platform kan zowel de klant als de bezoeker door de hele toren heen gebruik maken van een hoog beschikbare Wifi omgeving. Op deze wijze wil de ADAM Toren met tal van evenementen de bezoekers een beleving mee-geven waar media, connectiviteit en ontwikkeling met elkaar samengaan!

Voordelen van een NaaS voor u:

  • Kostenbesparing door minder of zelfs geen investeringen in hardware (CAPEX).
  • Beheer en onderhoud wordt vereenvoudigd.
  • Veiligheid door de hoogwaardige Firewalls van Fortinet.
  • Mogelijkheid tot het kiezen voor een OPEX-model. Vaste maandelijkse kosten.
  • Verbeterde schaalbaarheid, het vermogen om snel de benodigde capaciteit toe te voegen.
  • Optimale flexibiliteit in capaciteitsregeling.
  • Financiele duidelijkheid door een vast maandelijks tarief

Waar kunnen we je mee helpen?

Vind een Expert
Contactformulier